TOPFIT VOLGENS SPORTWORXS

Fit14 logo kleur     -     Fit28 logo kleur     -    Fit42 logo kleur

Kort, krachtig, interval, gevarieerd, functioneel: dagelijks 15 - 30 - 45 minuten


Sportw
orxs is een initiatief van Peter van de Zande
Vanuit mijn oorspronkelijk beroep als Fysiotherapeut ( 30 actieve jaren) met daarnaast 35 jaar ervaring als Fitness-Groepsinstructeur heb ik mijn visie op fitness, gezondheid, bewegen en topfit worden in 150 woorden samengevat. De inhoud van onderstaande gedachte kan je terugvinden in alle sportworxs fitness-groepstrainingen.


"Beweeg op een manier die jouw lijf kent en waarvoor jouw lijf gemaakt is: Het beweegpatroon van de jager-visser-verzamelaar-krijger is al miljoenen jaren de wijze hoe en waarmee we ons in leven houden. Rustig, intensief, zwaar, licht, langzaam, snel, explosief, gedoseerd, fight or flight. Your body is your machine to survive! 
Lopen, springen, duwen, trekken, push ups, lunges, squats, gooi, vang, draai, stoot, functionele bewegingscombinaties, strak, soepel, rustig, intensief en swingend. Beweeg en dans op de beats van de muziek. Maak een creatie van uitdagende en stevige combinaties en mix alle bewegingen en oefeningen in verschillende variaties tot een complete full body workout. Daag jezelf uit en heb plezier in het bewegen. Doe dit 3 tot 6x per week met een hoge intensiteit, kort, stevig, snel met rustmomenten, HITT, interval en overloaden. Laat je lijf kortdurend maar met regelmaat hard werken. 15 minuten, 30 minuten, 45 minuten, maar nooit langer. Maak gebruik van lichaamsgewicht, uitdagende trainingsmaterialen en hetgeen de natuur en omgeving jouw biedt. Beweeg binnen, buiten, wherever you are. Eet volgens de oerprincipes van dichtbij de natuur en zorg voor voldoende (nacht) rust, lummelen en lanterfanten, gewoon even niks, wees bewust van het leven en geef zin aan de dingen die je doet en waar je goed in bent. "Golf" door de dag heen van bewegen, inspanning naar rustmomenten en een diepe volledige ademhaling. Heb plezier, samen met anderen, werk samen en ontspan samen. Je wordt van dit alles fitter, sterker en een vrolijk en gezellig mens"